Legalisering av Cannabis

Det er absolutt ingen holdbare argumenter mot å legalisere cannabis til industriell og medisinsk bruk, så de delene av legaliseringsspørsmålet vil Propaganja ikke engang gå inn på.

Hvis Statsministeren, Justisministeren, et par politimestere og noen høyesterettsdommere hadde lagt fra seg fordommene hjemme og hengt med noen ganjarøykere en kveld, så ville de ikke vært brydd i det hele tatt. De ville opplevd god stemning og latter, og hvis de hadde blitt med og røyket hadde de løsnet opp og fortalt en del bra historier og kanskje fått latterkrampe og pratekick og munchies.

Så lenge man ikke bryr andre eller andres eiendom, så bør strengt tatt ikke myndighetene gripe inn med represalier. I forhold til skadene som påføres samfunnet av alkohol, må skadene cannabis påfører samfunnet ses på som barnemat. Alkohol står ofte som direkte innvirkende i over halvparten av drap og voldshandlinger, mens cannabis i verste fall fører til at gjennomsnittsalderen for ringe-på-og-stikke-av øker litt. I lys av hensyn til andre enn brukeren selv er det ingen reelle grunner for at cannabis bør være forbudt.

Hvis den norske stat absolutt skal gjøre et forsøk på å hindre personer i å skade seg selv, så er det fortsatt mye som taler for en legalisering av cannabis. For å reflektere rundt innvirkning på det enkelte individ, er det nødvendig å dele individene inn i relevante grupper:

Personer med psykiske abnormaliteter og personer med svak psyke
Personer med psykiske abnormaliteter og personer med svak psyke er en gruppe som har høy risiko for å kunne skades av cannabis. Disse som er under denne gruppen er antageligvis godt representert av cannabisrøykerene som også røyker cannabis under et lovforbud. Vi vet at personer med psykiske lidelser og svakheter har lett for å komme i kontakt med rusmidler av lovlig og ulovlig art. Legalisering av cannabis kan for denne gruppen først og fremst hjelpe ved høyere kompetanse og åpenhet rundt cannabis, slik at det kan komme ærlig informasjon frem til disse som advarer informativt. Forbudsstrategien som i dag brukes av myndighetene inneholder skremselspropaganda som et viktig ledd, og dette hindrer den etterlyste ærlige informasjonen denne gruppen kan forholde seg til. Det vil også med større åpenhet være lettere for leger å konsultere denne gruppen i henhold til cannabisfaren. Det vil også med åpenhet bli lavere terskel for mennesker med latente psykiske plager som får utspring ved cannabisbruk å søke hjelp. Slik det er med dagens fordommer er det nok mange som kvier seg for å søke hjelp.

Ungdommer
Ungdommer er en gruppe som ikke har lov til å bruke noen slags rusmidler, men som likevel gjør de det i stor grad. Dagens forbud med inkluderende skremselspropaganda har lav troverdighet hos ungdommer, og det er også ekstremt mange ungdommer som bruker cannabis. Skremselspropagandaen har en effekt på ungdommer som enda ikke har fått impulser fra andre ungdommer med erfaringer, men de fleste som har hatt kontakt med cannabis enten ved eget bruk eller ved observasjon avslører ofte den feilaktige informasjonen de har fått på skolen. Når vi ser at dagens forbud ikke har noen effekt på disse ungdommene, så hindrer skremselspropagandaen å forebygge misbruk av cannabis.

Er det noe ungdom trenger i henhold til at de allerede under forbudet er sterkt utsatt for cannabisbruk, så er det noe som ærlig kan hjelpe dem fra å miste kontroll over cannabisbruket. Så lenge cannabis blir brukt og ikke misbrukt, så kan cannabis gjerne ha minimale negative effekter på ungdom, og det er ofte først når bruken går over til misbruk at det oppstår problemer med opprettholdelse av kvaliteten i skolearbeide og personlig utvikling.

Vi vet at alkoholbruket er stort blant ungdom. Den er en enorm del av ungdomskulturer. Hvis vi ser på bruk av alkohol ved at det drikkes et glass vin eller tre i lystig lag, så kan vi se på ungdoms alkoholaktiviteter som utelukkende av misbrukende mønster. Når ungdom drikker så drikker de for å oppleve en ordentlig rus, og da går det veldig gjerne med overdrevne mengder av rusmiddelet slik at kropper sier fra og utstøter det igjen. Ungdoms drikkemønster er også slik at helgedager og andre fridager ofte blir brukt til fylla. Når vi vet at dette er et stort problem, så er det ikke til å se bort fra at de som først skal bruke et rusmiddel like gjerne kan ha cannabis som et alternativ. Vi vet at ungdom har tilgang på rusmidler selv om ingen er lovberegnet på dem uansett legalisering eller ikke, og hvis en legalisering av cannabis vil føre til mer cannabisbruk som ikke er misbruk, så er det ikke negativt at alkohol kan bli avlastet slik at vi kan oppleve en reduksjon av volds- og mishandlings-episoder utøvd av ungdom på fylla.

Myndige mennekser
Myndige mennekser av mer eller mindre normal art er den ønskelige brukergruppen av cannabis. Disse er ikke i noen reell faresone når det gjelder mulige negative effekter ved cannabisbruk. Denne gruppen er slik vi ønsker at individer skal bli etter oppvekst og første utviklingsskritt, og de har fått myndighet og full kontroll over sitt eget liv. Det er ingen grunn til at denne gruppen ikke skal få velge å bruke cannabis hvis de vil.

Det er egenskapen om å skille mellom rett og galt som gjelder for denne gruppen, og det er ikke noen vits i å gjøre enkelte deler av denne gruppen kriminell for å gjøre noe som ikke strider mot deres oppfatning av rett og galt. De i denne gruppen som risikerer å bli misbrukere av cannabis risikerer dette uansett om rusmiddelet er legalt eller ikke, da det allerede under forbudet for vanlige borgere er en lav terskel for å bruke cannabis. Om det blir en umiddelbar økning i denne gruppen når det gjelder cannabiseksperimentering ved legalisering vil ikke ha noe å si. Det viktigste for denne gruppen er å få fjernet bindeleddet mellom cannabis og hardere rusmidler. Det er som nevnt nærmere en halv million nordmenn som har prøvd cannabis, og det er ingen grunn til at denne store delen av befolkningen skal ha kortere avstand til sterk narkotika enn nødvendig.

Hva en person velger å gjøre i sitt liv består av egne valg, den tilfeldigheten som styrer hva slags start man får på livet og påvirkning fra alle mulige hold. Det er dette som bestemmer om en person ender i heroinmisbruk eller ikke. Hvis det skulle være en reell link fra et rusmiddel til et annet, måtte det være et bindeledd mellom dem. Cannabisplanten er like individuell som et snøfnugg. Det eneste bindeleddet mellom heroin og cannabis er at de ligger på forskjellig trinn på ulovlighetsstigen. Legaliseres cannabis forsvinner bindeleddet, og det er bare å se på reduksjonen av antall unge heroinmisbrukere i Nederland for å få bekreftet dette.

Hvis vi ser på antallet harde rusmisbrukere og spesielt heroinmisbrukere og overdosedødsfall i Norge i forhold til andre land vi burde ha høyere forutsetning enn for å forebygge dette, så er viktigheten av å fjerne dette bindeleddet tydelig.
Det er også ønskelig blant denne gruppen å avlaste alkoholbruk for å redusere samfunnsproblemer som vold og mishandling, og dette er for denne gruppen også et problem innad i familier. Vold mot ektefelle og vold og seksuelt misbruk av barn er noen av de mest frastøtende og problemfylte kriminelle handlingene vi har i vårt land, og vi vet at alkohol-bruk og -misbruk bidrar til disse problemene.

Det største hinderet i Norges vei mot legalisering er gjennomsnittsnordmannens kunnskaper om cannabis. Dette drar politikere og myndigheter nytte av og forsterker folkets inkompetanse ved skremselspropaganda, som i seg selv er lyving for folket, og bør ses på som en større ulovlighet enn cannabisbruk. Selv om mye av skremselspropagandaen kan være gjort i uvitenhet, plikter myndighetspersoner å være oppdatert i saker de råder over. Å unnlate å svare på skriftlige forespørsler som gjelder cannabisspørsmål og syn på cannabisbruk er en frekkhet, for et samfunn vil alltid gagne av åpne kommunikasjonslinjer. Man trenger ikke å se lengere enn til Sentral-Europa for å forstå egne grove politiske feil, men våre politikere foretrekker å fortsette den kostnadstunge krigen mot cannabis.

21 kommentarer:

 1. så utroligt sant. Jeg ønsker også at cannabis skal bli legalisert. hvorfor ikke!

  SvarSlett
 2. Legaliser det Norge!
  Mange land har begynt jobben med legalisering nå.

  SvarSlett
 3. Tom Erik ********26. juli 2010 kl. 22:42

  dette er noe med det beste såm er sagt.

  jeg tror de fleste på dette forumet er enige i å legalisere Cannabis for et eller annet formål, Jeg kan vedde på at mange av follka som "styrer" dette landet driver med langt verre ting en cannabis relatert. Jeg synes at cannabis skal legaliseres i samme grad som alkohol.

  Peace

  SvarSlett
 4. if the politicians would spend 10 minutes outside a norwegian pub at closing time, then 10 minutes outside a hash-bar in holland when it closes, then have to explain on tv why they still think its such a good idea to lock up smokers and take their stash, whilst the drinkers are allowed to go home and drink more..

  SvarSlett
 5. Dette er så sant! Håper virkelig dette blir legalisert på lik linje som alkohol, har lest mye om bruk av cannabis å utfri det jeg har lest er det så godt som ikke noe farlig med det så skjønner ikke hvorfor det ikke er lovlig..

  SvarSlett
  Svar
  1. Grunnen til at det ikke er lovligt er pga skremmsels propagandaen helt i fra skolebenken og mainstream media, pluss at viss cannabis blir legalisert, så vil jeg garantere at mangen slutter med tobakk å alkohol, mindre inntekter til staten og i tilleg vil ikke myndigheten tjene noe profitt av at det norske folket røyker å dyrker cannabis.

   Slett
 6. Det kommer til å bli legalisert en dag. Cannabis er harmløst i seg selv, og politikernes fordommer ødelegger sannheten. ikke snakk om de er redd for industrien for alkohol når hasj blir legalisert

  SvarSlett
 7. at cannabis ikke har medisinske og idustrielle fordeler blir helt feil å si.
  staten vil ha det ulovlig fordi de tjener mer penger på det, men andre land som usa som trenger penger, er det bare til å legalisere det og skattelegge det, så er de godt ut av den krisen.
  hvis dette fortsatt skal være ulovlig så syns jeg de jævla politikerene skal ha lovpålagt pisse prøve vær måned. men dette er jo seff bare hvis de skal forsette å forgifte hodene til de neste genrasjonene, cannabis å hemp er reddningen til menneske, våkn opp! =D

  SvarSlett
 8. legaliser det.Lei av å gjemme meg..

  og politiet ''hjelper'' ikke hos ungdommer med å få oss på institusjon.De lager bare større problemer.Sier seg selv at man ikke plasserer 20 problembarn i samme rom.Da blir man kjent med en heronist elrno.Og da har man brått flere problemer!

  også er det jo egentlig bare tåpelig at det er ulovlig. Fleste parten vill ha hasj lovlig eller bryr seg ikke,Så blir så forbanna for at vi skal være ''demokrati'' når det er tvært imot f.eks: DLD. INGEN i Norge ville ha det eller vi ble ikke spørt.Det bare ble sånn.. jævla regel land -.-

  SvarSlett
 9. Utrolig bra artikkel! Folk er uvitende og bare slenger seg på hva andre sier og viderefører usanne rykter. Når mine foreldre prøver å overbevise og skremme meg om at cannabis er farlig på alle mulige måter, må jeg nesten bare le, når jeg sitter på all den positive fakta om cannabis. Ja, jeg skjønnerat cannabis ikke er direkte sunt, og det er vel heller ikke alkohol, men når jeg kommer hjem litt småfull en lørdagskveld så reager foreldrene mine ikke nevneverdig, de har selv drukket og vet at det bare er sånn i ungdomstiden. Hadde de også røyket cananbis selv, tror jeg ikke de hadde brydd seg når jeg kom hjem "shcækk" fra kompiser. Men så uvitende de er, så bare sier de at alle de som røykte hasj på deres videregående skole er nå døde, men det er vel ikke pga cannabis??!! Jeg har selv kommet hjem ved høy ved flere anledninger, og foreldrene mine har ikke merket en døyt, netopp fordi jeg klarer å kontrollere meg når jeg har røyket, i motsetning til når jeg har drukket, dog rusen av cannabis er ti ganger mer behageligere. Synes cannabisloven er helt latterlig, og støtter dere fullt ut! Hilsen 16 år gammel gutt

  SvarSlett
 10. Jeg er iritert over at værken FrP eller AP har svart meg om deres syn på cannabis, det er over 1 uke siden jeg spørte begge partiene og jeg har ikke fått noe svar, noe som tyder på at dem ikke tar spørsmålet mitt seriøst.
  Fantastisk bra skrevet foresten, staten ville ha hatt nytte av å legalisere cannabis, cannabis ville også gjort et STORT fremskritt innen medisin, siden det er bevist at cannabis kan kurere folk med noen typer kreft og det skal funke bra mot AIDS og HIV, det er også bevist å være bra mot astma.

  SvarSlett
 11. Legaliser alle narkotiske planter det er en gave fra Gud.det er bare grådige mennesker som får rus problemer,de fleste bare bruker litt narkotika uten og bli avhengie.se på portugal de har halvert rus missbrukerne på 10 år etter at alt ble avkriminalisert..

  SvarSlett
 12. Morsomt hvordan mange av dere som er for legalisering av cannabis, ikke klarer å skrive en hel setning uten skrivefeil som kunne blitt oppdaget fra månen og ned her igjen. Kanskje dere allerede har begynt å røyke Cannabis? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ta frem kommareglene og les de! Hadde vel kanskje vært greit å gjort før du "kaster stein i glasshus". Altså, lær deg å skrive selv, før du begynner å pirke på andre.

   Slett
  2. ''Morsomt hvordan mange av dere som er for legalisering av cannabis, ikke klarer å skrive en hel setning uten skrivefeil som kunne blitt oppdaget fra månen og ned her igjen. Kanskje dere allerede har begynt å røyke Cannabis? :)''

   Dumbass!

   Slett
 13. Folkens.. vi må stå fram! "legaliser cannabis i norge" er en facebook side som jeg anbefaler folk å like.
  vi bør samles, og bli hørt

  SvarSlett
 14. Ser innlegget er gammelt. Kjæresten min drev med cannabis når han var 12-13 år og bodde et annet sted. Jeg har pga. hans fortid hatt store fordommer mot cannabis - til og med sagt at jeg gjør det slutt om han velger å starte igjen. I fem år holdt han seg edru, uten å røre noe. Etter en nær kompis av oss startet å røyke, føltes det litt annerledes og jeg bestemte meg for å prøve selv. Jeg kan helt ærlig si at det valget har forandret livet mitt - og det til det bedre. det å legge det frem som at cannabis provoserer frem psykose, og mange andre idiotiske påstander mot cannabis, er helt på tryne. Cannabis, som alkohol kan misbrukes. Men alle som drikker alkohol er jo ikke alkoholikere, og derfor er ikke alle som røyker/bruker cannabis tapere i joggebukser som bruker livet sitt på å spise ostepop. Jeg slet veldig med depresjon, noe cannabis hjalp meg ut av. Jeg har også hatt store ryggplager, noe som jeg nesten ikke kjenner til lengre, problemene med nattesøvn er borte, og generelt er livet bedre. De som snakker mot cannabis er mennesker som ikke har prøvd, eller som har misbrukt cannabis. Jeg har snudd pinnen helt i løpet av et år, fra å være sterk motstander til å være en forkjemper av cannabis. Kunne sikkert skrevet om dette i en evighet, men cannabis er en helt fantastisk naturlig medisin, og den burde vært tilgjengelig for alle syke i verden. Alt kan misbrukes, heldigvis er det ingen som dør av cannabis - dere kan le om jeg blir den første.

  Legaliser medisinsk marihuana!

  SvarSlett
 15. Hello everyone,
  High quality cancer cannabis oil on sale at negotiable prices
  Cannabis oil on sale at excellent rate
  Medical value with an effective treatment
  Email: cancermedicationtreatment@gmail.com
  Delivery as per customer requirements

  SvarSlett
 16. Min mor ble diagnostisert med brystkreft, og hun var på tidspunktet for døden, med kreft i bryst i det siste fasen er nå tilbake i live, og hun er så sunt nå. Takk til Rick simpson cannabisolje som vi kjøpte på: Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com ble cannabisolje med hell brukes i herding min mødre brystkreft innen 3 måneder som nevnt i av Rick Simpson. Igjen vil jeg takke Rick Simpson for hans fantastiske Cannabis Oil vi er nå lykkelig familie med min mor tilbake i live, sterk og healthy.You kan ta kontakt for din egen medisinering på: Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com

  Med vennlig hilsen,
  Ross Mary

  SvarSlett
 17. Min kone ble diagnostisert med brystkreft med metastaser bein/lever/eggstokk engasjement, etter så mange Chemo og stråling. Jeg kom over Rick Simpson gjennom flere vitnesbyrd av hans cannabisolje og jeg var i stand til å kontakte ham på: ricksimpsoncannabisoil@hotmail.ca, jeg men cannabis olje fra Rick Simpson og jeg har brukt cannabisolje til å behandle min kone kreft sykdommer de siste 5 månedene. Det har vært ca 4 måneder siden hun sluttet å bruke den. Alle de positive effektene er der fortsatt. Min kone er sunt med ingen kreft i hennes kropp system lenger. I hovedsak kroppen føles som en 20 år gammel jente, mens i virkeligheten hun er 41 år. Innen 5 måneder for å være på olje hun begynte å løse pounds, er sin metabolisme super rask. Hun kan spise burgere på fastfood ledd og fortsatt løs vekt. Hun sove gjennom hele natten, hennes fordøyelsessystemet arbeider bedre enn det noensinne har. Hun har INGEN smerter overhodet. Selv etter å være av meds dette lang. Dette er rett og slett fantastisk. For hjelp e-post: ricksimpsoncannabisoil@hotmail.ca, hun er ikke lenger et offer for kreft og jeg ville elske hver andre kreftpasient ved det å kontakte Rick Simpson hjelp via: ricksimpsoncannabisoil@hotmail.ca hun ikke har kreft lenger, men hun fortsatt bruke hun følger opp medisiner for andre rensing av kroppen systemet. Hun begynte å bruke oljen for å finne sin andre fordeler. Rick Simpson fortalte oss om hvordan han mener oljen kan reversere aldring. Jeg håper det vil sakte ned eller stoppe det helt. Ikke sikker på bruk hva du kan forvente etter langvarig. Jeg vil oppdatere dere til mine funn av Rick Simpson HAMP OLJE. Bruker dette mediet for å fortelle deg at Rick Simpson HAMP OLJE olje vil garantere anstrenge seg alle typer kreft og andre sykdommer. for hjelp epost: ricksimpsoncannabisoil@hotmail.ca

  SvarSlett